Facebook Tipsa

Dela på Facebook

Facebook VännerDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Typ av lopp - Klubbtillhörighet

Malmö Velo Classic - typ av lopp

Det har kommit till vår kännedom att vissa personer, klubbar och förbund funderar på vad Malmö Velo Classic är för ett cykellopp. Vi försöker nedan förklara hur vi har tänkt och varför.

Vi som arrangerar loppet tycker att det borde finnas motionscykellopp för motionärer med tidtagning även i Sverige. De flesta som cyklar mycket har egna klockor, mäter med varandra och är med i cykeltävlingar. Då det idag finns så många motionscyklare vill vi ha även något för dem - ett mellanting mellan Ringsjön Runt och en riktig tävling. Därav Malmö Velo Classic.

Individuell start
2014 anordnas Malmö Velo Classic tillsammans med Klubben Cyklisten. Loppet har sanktion som motionslopp och vi har därmed individuell start, tidigast klockan 09.00.

Dölj ditt namn från start- och resultatlista
För er som vill cykla men inte vill synas i startlista eller i vår resultatlista med tiderna kan ni redan vid anmälan ange ett alias som vi visar online. Av säkerhets- och försäkringsskäl behöver vi givetvis även ert fullständiga namn, men vi publicerar inte detta eller delar med oss till någon annan.

Välkomna att cykla motionsloppet Malmö Velo Classic och hoppas det tar cyklingen framåt i Sverige så vi på sikt får en ännu bättre cykelkultur i Sverige.